Wijdte L voor gevoelige en brede voeten

Vamos Schoenen

Wijdte L voor zeer brede voeten is iets wat maar weinig shops aanbieden. Vamos heeft deze wijdtemaat echter wel in het assortiment. Wijdte L is geschikt voor zeer brede voeten maar ook voor gevoelige en/of ingezwachtelde voeten.


Wijdte L voor gevoelige en brede voeten

Wanneer je gevoelige voeten hebt, last hebt van Hallux Valgus of bijvoorbeeld een likdoorn. Dan zijn goed zittende schoenen van groot belang. Een knellende schoen is dan niet iets wat je wil en de kans is dan ook groot dat geen schoenen aan doet en bijvoorbeeld binnen blijft. Echter met de huidige veranderingen binnen de schoenen markt is dat niet langer nodig. Schoenenaanbieders en ook schoenenproducenten kijken steeds meer naar de wensen van de consument. Het toevoegen van wijdtematen is bijvoorbeeld een grote stap geweest waardoor niet enkel werd uitgegaan van een standaard schoen voor iedere voet. Dat is niet realistisch, iedere voet is anders en benodigd dan ook een schoen die goed zit. Wijdte L kan dus de oplossing zijn. In dit geval spreken ze ook vaak van verbandschoenen, therapieschoenen of zelfs semi orthopedische schoenen. Dit zijn vaak schoenen juist voor binnen gebruik, denk hierbij aan instappers of pantoffels. Ideaal voor thuisgebruik die ondersteuning bieden aan de voeten en helpen bij herstel.

Verbandschoenen en therapieschoenen

Bij wijdte L wordt vaak gesproken over verbandschoenen en therapieschoenen. Deze schoenen kenmerken zich door de materialen die gebruikt worden, deze zijn vaak zacht zodat er geen druk op de voet is. Daardoor zijn de schoenen vaak ook lekker warm, om koude voeten te voorkomen. Bovendien kenmerken de schoenen zich vaak door het gebruik van klittenband. Klittenbandschoenen zorgen er voor dat er minder druk op de voet is in vergelijking tot veters. Met de klittenbandsluiting kan men beter bepalen dat de schoen goed zit maar niet te strak. Daarnaast brengt het ook gemak met zich mee wat belangrijk is. Indien niet zeker is welke maat je hebt, kijk dan bij de maattabellen voor meer informatie.